Olika sorters massage

26 februari 2019 Matilda Sjöqvist
Olika sorters massage

Massage är något som brukar få de flesta att sucka av välbehag, så länge man inte hör till dem som är väldigt kittliga eller har ont någonstans. Men massage är mycket mer än att bara knåda muskler och man kan snarare säga att massage är ett samlingsbegrepp för olika sorters tekniker som finns för att inte bara mjuka upp muskler utan även för att nå andra resultat. Det som är gemensamt för all massage är dock att man ska varva ned, bli mer avslappnad och må bättre eftersom genomströmningen av blod i kroppen ökar.

En del typer av massage är mer ovanliga, som till exempel tantramassage. Vill man gå på denna massage får man vanligtvis söka sig till någon av storstäderna, som tantramassage Malmö, Stockholm eller Göteborg. Det är individuellt vilken massageform som passar en själv bäst. Om man idrottar mycket så är det framförallt idrottsmassage som gäller, vars syfte är att få en att prestera bättre och undvika att dra på sig skador. Det är inte för inte som många fotbollslag och andra elitidrottare brukar ha med sig en egen massör som kan ta itu med spelarna efter matcherna.

Massage kan också användas i smärtlindrande syfte, som till exempel vid taktil massage. Då gör man inte några hårdhänta rörelser eller tar några hårda grepp om musklerna utan jobbar mer med att göra mjuka, smekande rörelser som syftar till att få hormonet oxytocin att utsöndras, som har en smärtstillande verkan. Det gör också att blodtrycket blir lägre, nivån av stress minskar och välmåendet ökar. Vilken typ av massage som passar en bäst är svårt att veta innan man testat många olika. Är man intresserad av massage är det därför bra att kolla upp några olika sorter först och sedan boka in sig hos några olika massörer och prova sig fram till vad som känns bäst.

Fler nyheter

29 november 2020

Frihet med husbil

19 november 2020

Lätt låsöppning

14 september 2020

Optimering av motorer