Ta katten till veterinär i Solna

30 november 2020 jonas olsson

Att värna om våra fyrfotade vänner är något som ses som en självklarhet i Sverige. Ett bevis på vår ömhet för kattdjuren är att vissa kliniker fokuserar extra på just katter för att se till att de får en bra vård. Numer kan man skaffa ett certifikat som visar det. Det heter “Cat Friendly Clinic” och innebär bland annat att de minimerar att katter och hundar behöver mötas vid besök. Det löser man på det viset att katterna har ett eget väntrum på kliniken. 

Andra saker som är speciella för certifikatet att personalen är utbildad i hantering av katter. De går regelbundet på fortbildning för att utöka sina kunskaper om det senaste inom kattvård. I certifieringen finns tre olika steg: brons, silver och guld. Varje steg kräver att exempelvis en veterinär i Solna har de kunskapsnivåerna både när det både gäller vård och utrustning.

 

Tjänster

Klinikerna kan trots certifikatet även ta hand om andra djur. Vissa kliniker utför enklare vård medan andra gör allt från pälsvård till operationer. När man skaffar sin nya familjemedlem kan det vara bra ta reda på vilka kliniker som finns i närheten. Ta även reda på vilka tjänster de tillhandahåller. Vaccinationer, kastrering och ID-märkning är vanliga anledningar att åka till veterinären.

 

 

Kostsamt

Visst kostar det en del att ha djur. Ett bra sätt att gardera sig om olyckan skulle vara framme är att skaffa försäkring. Det täcker inte alla kostnader, men en hel del. Vid val av försäkring, läs informationen noga innan köp. Det kan spara många tusenlappar i framtiden. Ska du betala försäkring vill du ju ha det rätt! Om du inte vill försäkra ditt djur är det bra att starta ett sparkonto för katten ifall olyckan är framme.

Är du intresserad av att veta mera? Gå då in på https://www.barkarbydjurakut.se/. Där hittar du bra information om behandlingar samt om Cat Friendly Clinic-certifikat.

Fler nyheter

29 november 2020

Frihet med husbil

19 november 2020

Lätt låsöppning

14 september 2020

Optimering av motorer