Spännsystem – viktigare än man tror

04 december 2019 Lily Hansen
Spännsystem -  viktigare än man tror

Närhelst man ska fästa något i ett verktyg eller redskap, visst vill man då att det ska fungera klanderfritt. Det ska klicka i smidigt och lätt och kännas tryggt och säkert. Helst vill man höra det där klicket som gör att man andas ut och tänker – himla fint ändå. Det finns mängder av spännsystem på marknaden, bättre, sämre och allt däremellan. Men visst vill man ha ett pålitligt och välgjort system som går att lita på? Men hur vet man? Hur hittar man det bästa spännsystemet? Systemet som både är välgjort, av god kvalitet och har lång livslängd?

 

 

Stor spännvidd av användningsområden för spännsystem

 

Spännsystem används i allt från handverktyg till verktygsmaskiner och pressar inom industrin. Dessutom behövs olika spännsystem i fräsmaskiner, så kallade fleroperationsmaskiner, men även till specialmaskiner. Det kan handla om fastspänning av arbetsstycken i så kallade chuckar och andra maskiner som kräver stabil och pålitlig gripfunktion. För att spänna fast arbetsstycken på ett effektivt och säkert sätt krävs ibland  specialanpassade chuckar och clamps. Inom bilindustrin används pressverktyg där det också behövs bra spännsystem.

 

Pålitliga spännsystem

I stort som smått  är kvalitet viktigt. Det kan vara när du spänner borren i  borrmaskinen, då känns det säkert frustrerande om den helt plötsligt lossnar och du inte får hålet borrat. Det kan vara nog så retsamt, men i andra sammanhang kan det vara rent av livsfarligt om ett system avsett att gripa och hålla fast något i en maskin skulle lossna. Därför är precision, noggrannhet och pålitlighet av yttersta vikt. För att ett spännsystem ska hålla länge är hållfasthetstester viktiga. Hög kvalitet nås genom lång erfarenhet i branschen, precision, lyhördhet för produkten och behovet, och många tester av produkterna. Allt detta i kombination med en bred teknisk kompetens borgar för kvalitet som håller över tid. Läs mer på https://www.jibromaskin.se/

Fler nyheter

29 november 2020

Frihet med husbil

19 november 2020

Lätt låsöppning

14 september 2020

Optimering av motorer