Rubiks kub är ett 3D pussel som kan utmana mer än vad många tror

24 maj 2021 Cecilia Olsson

Är du en person som tycker om att utvecklas och utmana dig själv och andra så kan Rubiks kub och liknande IQ-utmaningar vara något för dig. Rubiks kub är en riktig klassiker och har sedan den lanserades globalt 1980 fått väldigt många människor världen över att förundras av hur en till synes så simpel sak kan erbjuda en så svår utmaning. Det fina med kuben är också att hur svårt det än kan vara så kan alla lära sig att lösa den, bara man har tålamod och kanske lite hjälp på vägen i form av lösningar (online går det att hitta olika varianter i text- och videform). 

Det går att lösa ett 3D-pussel på olika sätt

Förutom att man kan hitta både enkla och avancerade lösningar på Rubiks kub så går det även att utmana sig själv ytterligare efter att man har börjat känna sig säker på lösningarna. Det går till exempel att försöka lösa kuben så snabbt som det bara går eller med så få drag som möjligt.

Det går också att försöka lösa kuben med en hand, med fötterna, bakom ryggen eller med förbundna ögon. Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp för hur du kan utmana dig själv och dina vänner med en Rubiks kub. 

En sida med allt som kan behövas till bra pris

Köp Rubiks kub och andra spännande IQ-utmaningar till bra pris och med smidiga leveranser hos MasterCubeStore.se. De har hundratals olika tärningar i olika storlekar och utföranden fördelat på 40 olika varumärken. Deras breda sortiment gör det lätt att hitta en eller flera spännande utmaningar som kan ge mycket nöje. MasterCubeStore.se har dessutom olika sorters tillbehör som kan komma till användning, som exempelvis tidtagare, väskor och smörjmedel. Det är helt enkelt rätt sida att besöka om man vill lära sig eller bli ännu bättre på att lösa Rubiks kub och andra IQ-pussel.

Fler nyheter

29 november 2020

Frihet med husbil

19 november 2020

Lätt låsöppning

14 september 2020

Optimering av motorer