Räkna ut pris och fraktalternativ snabbt online

10 december 2019 jonas olsson
Räkna ut pris och fraktalternativ snabbt online

Det ska vara så enkelt som möjligt att skicka paket och andra försändelser. Idag har de flesta transportföretag smarta guider på sin hemsida för både privatpersoner och företag där man snabbt kan räkna ut pris och hitta bästa möjliga fraktalternativ. Man kan skriva ut sändningsetiketter, beställa upphämtning i hemmet, hitta närmaste inlämningsställe eller ups-plats för sitt paket. Man kan också betala sina sändningar online. Är man dessutom en återkommande kund med många försändelser så kan man automatisera sändningsprocessen online och på så vis minska pappersarbetet. Man sparar helt enkelt sina återkommande sändningsuppgifter på ett konto hos transportföretaget och kan på så sätt lätt återanvända dem. 

 

Spåra ett  paket och se var det är

Många större företag som exempelvis ups har även olika spårningslösningar som visar var paketet befinner sig vid varje steg fram till leverans. Om det är på andra sidan staden eller på andra sidan jordklotet. De kan visa exakt den information man kan tänkas behöva, varsomhelst och närsomhelst. Oavsett om försändelsen innehåller 250 studentmössor till den lokala hattaffären eller 5000 vaccin till en vårdcentral så är alla försändelser viktiga. Med den statusinformation som man får då man spårar paketen kan man till exempel ändra sändningsrutten så att studentmössorna kommer fram i tid till skolavslutningen. Eller beräkna leveranstid på influensavaccinet så att vårdcentralen kan ta in mer personal. 

En app i telefonen gör det enkelt att ändra leveranser

En annan smidig sak som underlättar då man ständigt är på språng i vardagen är de olika appar som en del transportföretag har. Ups är exempelvis en av dem. I dessa appar kan man hela tiden se var paketet befinner sig i kedjan. Man kan få sms om leveranser eller statusändringar på alla enheter som kan ta emot sms. Detta gör att man lätt kan se och ändra tidpunkt och plats för sina hemleveranser direkt i appen. 

Fler nyheter

29 november 2020

Frihet med husbil

19 november 2020

Lätt låsöppning

14 september 2020

Optimering av motorer