Omrörare i Malmö för stora kärl

27 september 2021 jonas olsson

Det finns omrörare för privat bruk, men man ser dem inte så ofta. Det ser ut som en vanlig köksmaskin, och om något ska röras om länge, exempelvis färssmeten när man gör julkorv, är det förstås skönt att slippa stå där och röra manuellt. Normalt använder man väl en hushållsassistent och låter degkroken gå på den lägsta hastigheten.

Omrörare i Malmö för industriell användning är däremot mycket vanliga. Då är det inte en trelitersbytta som gäller, för där rymmer ett kärl hundratals liter, och det krävs rejäla omrörare. Ju trögare vätskan är, desto tyngre jobb för omröraren.

 

Olika viskositet på vätskor

Det är ju ingen visp, så den går ändå relativt långsamt. Är det en tunnare vätska som ska blandas säger man att viskositeten är lägre, men även då är det stora mängder som skyfflas på en timme, eller under en arbetsdag. Det krävs hög kvalitet på en sådan omrörare, och man bör köpa den från en leverantör som också kan ge snabb service.

Olika omrörare i Malmö kan blanda allt från krämer till saft, såser eller mediciner, så de har ett brett användningsområde. Industrier har olika behov av omrörare, pumpar och annan maskinutrustning. Man bör inte kompromissa med utrustningen, utan går något sönder så är det bäst att byta ut mot originaldelar, för de funkar bäst i maskinen. 

 

 

Omrörare för olika ändamål

I hushållet har man en maskin för många olika ändamål, som till exempel att degblandaren kan få blanda köttfärs, eller att man bakar många olika sorters bröd med samma maskin. 

En omrörare i lite större skala kan till och med skyffla vatten på nöjesfält eller lekparker. Det finns åkattraktioner med omrörare som används för att få fart på vattenströmmen. I fabriken använder man omröraren för att inte sediment eller mjöl ska sjunka till botten. Man vill ha produkten homogen, alltså riktigt ordentligt blandad.

Fler nyheter

29 november 2020

Frihet med husbil

19 november 2020

Lätt låsöppning

14 september 2020

Optimering av motorer