Lätt låsöppning

19 november 2020 Lily Hansen

Har du någon gång stått utanför ditt eget hus och insett att du tappat nyckeln? En olycka kan ju faktiskt hända den bästa. Då har du med stor sannolikhet fått be någon om hjälp. Kanske hade du tidigare varit klok och lämnat en extra nyckel till någon? Om inte, var det nog bara ett alternativ kvar för dig: att ringa en låssmed för att få hjälp med låsöppning.

Det finns ett alternativ till nycklar, som gör att man slipper hamna i denna prekära situation – att skaffa ett elektroniskt dörrlås.

 

Många valmöjligheter med ett elektroniskt dörrlås

Det finns många fördelar med ett elektroniskt dörrlås förutom det uppenbara att man slipper tappa bort nyckeln. Till exempel slipper man stå där i den mörka kalla vintern med frusna händer och leta efter nyckelknippan i väskan. Med ett elektroniskt dörrlås så öppnar och låser du enkelt med en kod. Det brukar också gå att välja att ha en tag istället, eller både och. Men har man en tag, så kan man ju tappa bort den likväl som med nycklarna …

Med ett kodlås kan man bestämma koden själv så att man lättare kommer ihåg den. Vill man kan man även skapa tillfälliga koder som fungerar vid vissa tider på dygnet. Man kan även skapa tillfälliga koder för vänner eller andra personer man vill ska kunna komma in. Kanske katt- eller blomvakten?

 

 

Ring en låssmed innan olyckan är framme

Har du nu äntligen bestämt dig för att byta ditt vanliga, omoderna lås till en elektronisk variant? Installerar du ett elektroniskt dörrlås slipper du ringa en låssmed och skämmas när du tappat bort nyckeln. Då kan du istället ringa innan olyckan är skedd, för att få ett lås som går att öppna med kod istället. En låssmed kan nämligen hjälpa till med detta. Detta med låsöppning har aldrig varit enklare.

Fler nyheter

29 november 2020

Frihet med husbil

14 september 2020

Optimering av motorer