Hyr mobilkran i Västerås

20 oktober 2020 Lily Hansen

Att hyra in en mobilkran till de tunga och krångliga lyften underlättar en hel del. Det smidiga med en mobilkran är att den är enkel att flytta på, men man måste ändå tänka på att den upptar en hel del plats. Så det måste finnas tillräckligt med utrymme där man vill placera den. 

En mobilkran lämpar sig utmärkt för att få byggmaterial på plats på innergården men även för andra tunga lyft. Mobilkranens utfällbara kran gör att man slipper köra sönder gräsmattan i trädgården och istället kan man lyfta in godset från gatan. 

Innan man hyr in en kran finns lite att tänka på då det är vissa regler som man måste ta hänsyn till. Kommer man att behöva ställa kranbilen på offentlig mark måste man först söka tillstånd från polisen. Detta gäller även om lyftet kommer att ske över en gång- eller cykelbana. Dessa måste i så fall stängas av för att förbipasserande inte ska riskera att skadas. 

En kranbil kräver ett visst utrymme

En kran väger en hel del och man måste innan man hyr in en försäkra sig om att platsen den ska stå på klarar av trycket från stödbenen. Uppställningsplatsen ska helst också vara plan och jämn. Det finns kranar i olika storlek och de kräver olika stora ytor för att kunna operera. Genom att fråga uthyrningsföretaget om hur stor yta som behövs så undviker man mindre roliga överraskningar. 

 

Mobilkranar i västerås finns det gott om företag som hyr ut. Men för att bygget eller projektet man håller på med inte ska avstanna i väntan på att mobilkranen kan komma bör man boka sin kran i god tid. Det kan vara bra att även vända sig till ett företag med en hyfsat stor maskinpark. Då ökar chanserna att man får hyra just den kranbil som lämpar sig bäst.

Fler nyheter

29 november 2020

Frihet med husbil

19 november 2020

Lätt låsöppning

14 september 2020

Optimering av motorer