Hjälp med professionell trädbesiktning i Malmö

28 februari 2022 william eriksson

editorial

En trädbesiktning kan vara viktig att utföra om man har ett träd på sin tomt eller mark som man misstänker är sjuk eller har drabbats av röta. Det gäller nämligen att handla skyndsamt eftersom sjuka träd kan bli försvagade, vilket gör att de då lätt kan knäckas eller falla omkull. Skulle det ske kan de falla över ledningar, hus, bilar eller människor. Som fastighetsägare är man också ansvarig för säkerheten runt omkring huset. Precis som man måste försöka sig om att det inte faller snö och is från taket och skadar någon, måste man även försäkra sig om att inte något träd kan falla omkull.

När en arborist besiktigar ett träd för att se om det är sjukt studeras hela trädet, från rötterna till kronan. Är trädet sjukt får man förslag på lämpliga åtgärder som man får ta ställning till. Det är inte alls ovanligt att man helt måste ta bort sjuka träd. Detta för att inte riskera att sjukdomen sprids till resterande träd. Men också för att risken är för stor att det ska knäckas eller tappa sina grenar.

 

trädbesiktning Malmö

 

En arborist kan även hjälpa till med trädfällning

Vill man ha hjälp med trädbesiktning i Malmö av ett träd som man misstänker är sjukt ska man kontakta någon av alla de arborister som verkar i Skåne. Skulle trädet behöva fällas kan arboristen även hjälpa till med detta liksom att frakta bort materialet. Arborister brukar även kunna hjälpa till med trädvård, trädbeskärning, stubbfräsning, plantering med mera. 

Innan man tar in en offert kan det vara bra att fundera över vad man vill ha hjälp med. Eftersom priserna kan skilja sig en hel del mellan olika företag kan det löna sig att ta in offerter från flera olika arborister. Som privatperson kan man också använda sig av rut-avdraget, vilket kan minska kostnaden en hel del. 

Fler nyheter

29 november 2020

Frihet med husbil

19 november 2020

Lätt låsöppning

14 september 2020

Optimering av motorer