Hitta en trygg tandläkare i Järfälla

28 juni 2022 Lily Hansen

editorial

Vi har alla erfarenhet av mer eller mindre duktiga tandläkare. En var stressad och hann inte lyssna. En annan visade dålig respekt för din rädsla. Oavsett hur yrkesskicklig tandläkaren är krävs empati och en inlyssnande förmåga. 

Första gången du kommer till din lokala tandläkarmottagning lyssnar tandläkaren på dina behov. Samtalet om din hälsa generellt är lika viktigt som din tandstatus. Din upplevelse av trygghet och säkerhet är prioriterat hos tandläkarejärfälla.com. Du hittar dem via denna länk: https://www.xn--tandlkarejrflla-4kbfc.com/. Frågor om dina behov och önskningar är självklara under hälsogenomgången.

När du är redo görs en undersökning av din munhälsa. Din tandstatus fastställs, och eventuella behandlingar diskuteras med dig. Tandläkare är personer som hjälper den som har ont i tänderna. Tandläkare träffar vi under hela livet.

 

Skapa goda erfarenheter av tandläkarbesök för små barn

Barnen lyssnar kanske inte på vad vi säger, men hur vi säger det. Och de gör som vi gör. Har du ett tryggt förhållande till tandläkaren kan du vara en förebild. Låt barnet följa med dig på undersökning hos tandläkarejärfälla.com! 

Vad gjorde tandläkaren? Prata med ditt barn vid tandborstningen på kvällen. Förklara varför du går till tandläkaren. Svara så ärligt du kan på barnets frågor. Och var noga med att inte använda skrämsel eller hot för att du ska få borsta barnets tänder. 

 

Tandläkare

 

Bot mot snarkning och gnisslande tänder

Tandläkare sysslar inte bara med att åtgärda karies och tandlossning. Lider du av att ofrivilligt bita ihop tänderna eller gnissla med dem under sömnen? Beteendet är ofta kopplat till stress. Så försök först hitta ett sätt att minska din stressnivå. Tandläkaren kan också hjälpa till genom att göra ett personlig skydd för dina tandytor, en bettskena.

Om du eller din partner snarkar finns risk för försämrad sömn. Ofta är det kopplat till upprepade andningsuppehåll, sömnapné. Förkortad eller uppdelad sömn gör att du blir trött under dagarna. Hälsan kan försämras. Dessutom kan relationen skadas. Låt tandläkaren hjälpa er att slippa snarkningar.

Fler nyheter

29 november 2020

Frihet med husbil

19 november 2020

Lätt låsöppning

14 september 2020

Optimering av motorer