En sjukförsäkring ger lite mer ekonomisk trygghet till den som är långtidssjukskriven

13 december 2020 Cecilia Olsson

editorial

Det är väldigt vanligt för de flesta människor att drabbas av en förkylning eller influensa lite då och då. Vissa blir ofta drabbade, medans andra blir det någon enstaka gång per år eller ännu mer sällan. Oavsett hur ofta man blir sjuk så handlar det oftast om att man blir sängliggande någon eller några dagar för att sedan kunna återgå till arbetet. Dessvärre är det även många som drabbas av svårare sjukdomar (eller att en inte så allvarlig sjukdom tar ovanligt hårt), detta kan innebära att man blir sjukskriven från arbetet under en längre tid. 

En längre tids sjukskrivning kan skapa oro av flera anledningar

En längre sjukskrivning tar ofta hårt både fysiskt och mentalt eftersom det innebär att något inte står rätt till. Utöver oron som kan komma av att man inte vet när (och vissa gånger om) man kommer att bli helt frisk, så kan det även skapa ekonomisk oro. Sjukpenningen som man får från Försäkringskassan när man är långtidssjukskriven är lägre än den inkomst man tidigare fått, oftast ligger den på ungefär 80 procent av lönen.

Sjukförsäkring

Det innebär att man plötsligt ska klara sig utan 20 procent av den inkomst man är van vid, vilket kan innebära stora problem, speciellt för den som även innan sjukskrivningen kunde uppleva det problematiskt att få budgeten att gå ihop varje månad. För att dryga ut pengarna man får från Försäkringskassan något så kan man ansöka om ersättning från en sjukförsäkring.

Få mer trygghet med ersättning från sjukförsäkring

Eftersom en sjukskrivning kan ha negativ inverkan på den privata ekonomin så är det tur att det finns sjukförsäkringar som kan ge lite extra ekonomiskt stöd. Många har sjukförsäkring via Afa Försäkring genom sitt arbete som kan ge ett antal procent extra när man får sjukpenning från Försäkringskassan. På www.afaforsakring.se går det att läsa mer om Afas sjukförsäkring samt ansöka om ersättning direkt via hemsidan. 

Fler nyheter

29 november 2020

Frihet med husbil

19 november 2020

Lätt låsöppning

14 september 2020

Optimering av motorer