Däck servas bäst i Göteborg

24 november 2020 jonas olsson

Som körkortsinnehavare och bilägare finns det mycket du måste hålla reda på. Mycket handlar om saker som ligger långt utanför trafikreglerna eller hur du hittar dragläge, växlar eller fickparkerar. 

Det handlar om sådant som ekokörning, hur lång stoppsträcka du har, hur mycket koldioxid som släpps ut ur bilen och mycket annat. Till exempel måste du även hålla koll på dina däck. Kan du med handen på hjärtat säga att du hanterar dina däck på bilen helt på egen hand? Det är lugnt om du inte gör det. Inga krav finns på att du själv måste byta dina däck om du får punktering eller någonting liknande. 

Visst, det kan förstås vara mycket användbart om du själv vet hur man använder domkraften, skruvar av det trasiga däcket och fäster reservdäcket som du förstås har i bagageluckan. Du kan spara mycket pengar på det och rädda dig ur många jobbiga situationer som många andra personer hade lagt sig ned på vägen och gråtit panikartat för.  

 

 

Ingen skam i professionella däckbyten

Men det finns ju faktiskt de som är specialister på exempelvis däck i göteborg, som gärna byter däck åt dig. Det finns ingen skam i att besöka en verkstad för däckbyte. Tvärtom, då vet du att bytet blir fackmannamässigt gjort och att det förhoppningsvis håller ett bra tag därefter. 

Varför skulle du tillåta dig själv att behöva skämmas för att du inte kan byta däck själv? Skäms du även för att du inte kan operera bort blindtarmen på din kompis med blindtarmsinflammation? 

Däremot finns det faktiskt en sak som du behöver ta lite ansvar för själv när det kommer till bildäck. Det är förstås att boka tiderna på verkstaden och hålla koll på när det ska bytas från sommardäck till vinterdäck och vice versa. Du vill inte vakna en morgon när det snöat hela natten och sommardäcken fortfarande sitter kvar på bilen.

Fler nyheter

29 november 2020

Frihet med husbil

19 november 2020

Lätt låsöppning