Vår tandhälsa påverkar vårt mående

Människan är komplex, vårt hälsotillstånd påverkas av så många aspekter. Därför är det så otroligt viktigt att ha en helhetssyn. Med en dålig tandhälsa går det inte att vara en välmående person och ha en god hälsa. Vi får nya tänder när vi är små. Söta gluggar på skolbarn blir sedan till tänder som vi ska ha livet ut. Då måste vi vårda våra munnar och våra tänder, det växer inte ut några nya i vuxen ålder.  

 

Många människor tycker att det är väldigt intimt och jobbigt att blotta gapet för en främmande person. Därför är det viktigt att hitta en tandläkare som man känner sig riktigt trygg tillsammans med.

 

 

Man kan drabbas av en mängd olika problem med munnen

 

Det är många olika problem som kan drabba munhålan. Man kan drabbas av huvudvärk och ömma käkar av att gnissla tänder på natten. Har du det problemet? Då kan en tandläkare hjälpa dig att utforma en bettskena för att öka ditt välbefinnande och skydda dina tänder och käke. 

 

Med hjälp av en delprotes kan man få ett vackert leende och ersätta de tänder som saknas. Kronor och broar kan appliceras på skadade tänder, en rotfyllning kan behövas eller rentav utdragning av en tand. Detta är ingrepp som en erfaren och kompetent tandläkare utför utan problem och guidar dig genom momenten med en trygg hand.

 

När läget blir akut

 

En olycka, plötslig intensiv smärta, en avslagen tand, ja en mängd olika besvär kan uppstå som blir akuta. Då kan man behöva vända sig till tandläkare som finns nära till hands och som råkar vara jourhavande. De hjälper till med de akuta besvären, och givetvis de mindre akuta besvären som ger upphov till lidande. Mer information om tandläkare i Kista hittar man här: https://www.tandlakarekista.se/. Alla förtjänar en god tandhälsa och välbefinnande.