Fördelar med led belysning

24 november 2020 Lily Hansen

Vill du satsa på led belysning så kommer det att innebära flera fördelar. Den största fördelen är att LED-lampor är bättre ur miljösynpunkt på grund av att en sådan lampa drar mindre energi. Är du osäker hur mycket energi du gör av med i ditt hem så finns det bärbara elmätare att kontrollera din energiförbrukning med. Har du ej tillgång till en elmätare eller vill ha hjälp så kontakta ett företag som erbjuder dessa tjänster. 

Med en kontroll av din elförbrukning så har du en energiberäkning över ditt hem. När du har detta på papper så är det lättare att åtgärda de energitjuvar som finns. En energitjuv är den gamla glödlampan som du tjänar mycket på att byta ut till en LED-lampa.

 

Hållbar lampa med mindre energiförbrukning

En LED-lampa är en produkt som inte kräver lika mycket energi för att ge ditt hem ljus, så du kommer att tjäna på att använda dig av dessa lampor istället för glödlampor. En LED-lampa har en energivinst på hela 80 procent, så du kan ju tänka dig vilken vinst det blir för dig. 

För klimatet är det fantastiskt om du använder dig av LED-ljus eftersom så mycket mindre energi krävs. En LED-lampa har också betydligt längre livslängd än en glödlampa, den klarar sig nämligen 10 gånger så länge. Så en annan fördel är ju också då att du slipper handla lampor hela tiden. 

 

Kreativ ljuskälla

Med hjälp av LED-belysning kan du vara riktigt kreativ och skapa fina installationer. Det gör du med speciella slingor med LED-lampor inbyggda och du kan få dessa i många fina färger. Slingorna kan blinka och skifta i färg vilket ger ett häftigt resultat och det är fint att göra en installation tillsammans med musik. LED-lampor kan ge dig ett fint och kreativt ljus samtidigt som de är snälla mot klimatet.

Fler nyheter

29 november 2020

Frihet med husbil

19 november 2020

Lätt låsöppning